Vi har mistet evnen til at forundre os



19-1-2023



Leonardo da Vinci satte sine studerende til at undre sig over 100 ting om dagen. Og hvorfor gjorde han det, tænker du måske.


For at åbne op til den kreative del af hjernen. I den logiske side af hjernen har vi det med at sige: “jeg ved..” igen og igen. Den side af hjernen arbejder ud fra fortiden. Hvis vi i stedet for at sige; “jeg ved…” begynder at sige “jeg gad vide om…” med oprigtig nysgerrighed, så bringer det os hen til et sted, hvor vi lytter, hvor vi er åbne overfor at lære noget nyt, hvor vores kreativitet kan blomstre, hvor vi kan skabe ting, som vi slet ikke kan forestille os med vores logiske hjerne. Og hvor vi bliver sjovere at være sammen med, både for os selv og for andre 🙂 Men de fleste af os vokser op og bliver bange for at tage fejl, fordi vi er så opdragede i vores kultur til at vi skal "vide". Vi får karakterer for at vide, og hvis vi ikke ved, så kan vi få dårlige karakterer eller føle os dumme overfor resten af klassen.


Så når du føler, at du har behov for at have ret eller er bange for at tage fejl, så stop op og leg med at undre dig og være nysgerrig. Gad vide om….?


Jo mere vi træner at være i undren og forundring og nysgerrighed, jo mere åbner vi op for den intuitive og kreative del af os. Det gør os åbne for at lære nyt og for at skabe ting som vi slet ikke troede var muligt. Når vi vil have ret og når vi er bange for at lave fejl, så har vi som regel en følelse af være sammentrukne og anspændte i kroppen. Når vi derimod åbner op for forundring og nysgerrighed, så mærker vi en følelse af udvidelse i kroppen, og vi mærker, hvad der føles sandt LIGE NU.


Jeg gad vide, om du er nysgerrig på at åbne op for forundringen, intuitionen og kreativiteten?