Om at komme tilbage til nuet og finde balance24-6-2022Jeg elsker sommeren, men den kan også være udfordrende for min særligt sensitive krop. 🌞Sommertid er ofte mere fyldt med sociale arrangementer og aktiviteter. Dagene er længere og lysere, så vi trækker udenfor og er ofte længere oppe.

🦋I dag kan jeg mærke, at der har været lige lovlig mange arrangementer i denne uge, så min gode daglige praksis med faste morgen- og aftenritualer, faste senge- og spisetider, som gør mig så godt, er blevet afbrudt. 🌞

Der er ingen tvivl om, at det ofte ville være bedst for mig at blive hjemme, men måske kender du det her med, at man på den ene side er sensitiv og på den anden side elsker at være sammen med mennesker og opleve nyt.

🦋Det er min helt store udfordring. Indenfor forskningen i særlig sensitivitet har det et navn. Man er særligt sensitiv og nyhedssøgende og det kan være en svær cocktail nogen gange. 🌞Indenfor ayurveda er sensitiviteten og det nyhedssøgende præget af Vata doshaen, den luftige energi som er tæt forbundet med vores nervesystem.

🦋Så hvordan kan jeg tackle både at tage højde for min sensitivitet og give mig selv lov til at leve et liv med sociale aktiviteter. 🌞

Min opskrift, som det har taget mig rigtig mange år at lære, er at have faste daglige rutiner og hele tiden vide, hvordan jeg bringer mig selv tilbage til nuet med opmærksomhed på, hvad jeg har brug for.

🦋Vi bliver alle bragt ud af nuet mange gange dagligt, og det er helt normalt. Det vigtige er at vide, hvordan vi kommer tilbage igen til det sted, hvor vi mærker og er bevidste. 🌞

Her er en lille øvelser, som jeg selv bruger:

Når du opdager, at du slet ikke er til stede eller at dit sind føles stresset, så spørg dig selv: Hvad har jeg brug for for at komme tilbage til nuet?

🦋Nogle gange kan det bare være at strække kroppen lidt, at lægge en hånd på hjertet eller kigge dig omkring og lægge mærke til, hvad du ser og hører og føler. Det behøver altså ikke at være noget, der tager lang tid. 🌞

Den her lille korte opmærksomhedsøvelse kan være nok til, at jeg bliver opmærksom på, at nu er det vist tid til at gå hjem, eller tid til at slippe skærmen, tid til at holde pause. Nu har min nyhedssøgende side fået, hvad den havde brug for. Nu er det tid til at nære den sensitive side af mig selv.