Når det ordinære bliver ekstraordinært24-7-2022Her til morgen mindede yogaen mig endnu engang om, at når vi giver vores fulde opmærksomhed til de helt ordinære ting, så går de hen og bliver ekstraordinære. Det sidste års tid har jeg haft en klar intention om at dyrke det simple og det ordinære. Og mine Ayurveda studier har lært mig at sætte pris på daglige rutiner, og alt den frihed der er i at gentage de samme ordinære ritualer dagligt.


Vores moderne verden og det sind, som den har avlet ønsker hele tiden at opleve nye ting og at få flere ting, og ofte rejser vi langt væk eller søger efter noget ekstravagant, noget som vi ikke har prøvet før. Superfoods, avancerede træningsøvelser, eksotiske destinationer.

Og det kræver ofte en masse anstrengelse, en masse af både vores egne og jordens ressourcer.


Det som bla. yoga og meditation minder mig om igen og igen er, at når jeg er fuldt til stede, og giver min fulde opmærksomhed til mennesker, ting og oplevelser, så bliver det som jeg ved første øjekast overså, fordi jeg så det som ordinært, eller ikke var til stede, pludselig ekstraordinært, fordi jeg får øje på kvaliteten i det jeg oplever det med alle mine sanser.


I yogaen kan det være et enkelt åndedræt eller en simpel øvelse, som jeg har lavet hundrede gange før, som pludselig gennem min fulde opmærksomhed bliver ekstraordinær.


Et andet eksempel kan være de skønne planter jeg har skrevet om her på siden, som mange af os overser, fordi de er så almindelige. Vi bruger ligefrem energi på at udrydde dem, og måske plante nogle nye eksotiske planter. Vi ser ikke den skønhed som mælkebøtten og rølliken tilbyder os og slet ikke alle de magiske, ekstraordinære kvaliteter de har når vi begynder at studere dem med fuld opmærksomhed.


Det ordinære sommerhusliv hjælper mig altid til at komme i denne tilstand. Jeg kan pludselig sidde en halv time og bare være optaget af hvordan en bi er ved at bygge bo i en af mine havekrukker, jeg ser magien i hvordan havet dagligt ændrer karakter, jeg får øje på alle strandstenenes forskellige kvaliteter og ser hvor forunderligt alt det vi har omkring os er.


Og det er ikke fordi der er noget galt med forlystelser, forædlede planter, rejser til eksotiske steder osv. Det kan i sin kontrast være med til at vi får øje på og længes efter det vi kender, det simple ordinære liv, som er fyldt med magi hvis vi bare åbner vores sanser og er fuldt til stede. Må din ordinære dag blive ekstraordinær i dag