lidt om at forbinde sig med hjerte/mave hjernen23-8-2022I disse år ser vi en stor bølge af mennesker som enten brænder ud eller forlader arbejdsmarkedet, fordi de har en dyb længsel efter noget andet, og ønsker et mere meningsfuldt arbejdsliv😣

Vi har skabt alt for travle og meningsløse arbejdsliv.

Vidste du at ordet travl på kinesisk består af to ord: hjerte + død. Når vi har travlt mister vi forbindelsen til vores hjerte, som i dag også af videnskabsfolk bliver betragtet som vores anden hjerne.


En af de ting der sker, når vi bliver stressede, er at vi mister klarhed. Vi kan ikke mærke, hvad vi vil, eller hvad vi længes efter. Vi ved kun, hvad vi ønsker at undgå. Vi har ikke længere forbindelse til vores indre GPS, til hjerte- og mavehjernen, intuitionen ❤️.


For mange særligt sensitive starter stressen allerede meget tidligt i livet, da vi er udstyret med et nervesystem som reagerer kraftigere på stimuli og bearbejder indtryk mere dybt, og mange mærker faktisk stærkt med både hjerte og mave, men på grund af stress og ubalance, er det oftere andres følelser og sindstilstande, som de mærker, og derfor kan vejen tilbage til balance og klarhed være svær at få øje på, fordi tilstanden for nogle kan være nærmest ukendt 😣 Sådan har det været for mig, og det har taget mig mange år virkelig at forstå min sensitivitet og acceptere den.


Ja ikke bare acceptere den, men også at se og bruge styrken i trækket og begynde at mærke indad i stedet for udad. Også jeg nåede desværre at brænde ud med stress, før jeg for alvor fandt ud af at forbinde mig med min egen hjerte/mave hjerne, og skabe et mere balanceret og meningsfuldt liv.


Vi bliver bombarderet med så mange undersøgelser, meninger, kure og velmenende råd i dag, men ofte er et af de bedste spørgsmål vi kan stille os selv er: Hvis jeg virkelig skulle være tro mod mig selv, hvordan ville jeg så gøre?


Nogle af de ting der har gjort en forskel for mig er at:

⭐️Jeg forbandt mig med hjerte/mave hjernen - jeg startede lige så stille med at mærke ind på dagligt, hvad jeg havde lyst til, og hvad jeg drømte om på et dybere plan gennem nogle specifikke spørgsmål

⭐️og så begyndte jeg at handle på det i små skridt ad gangen

⭐️jeg fandt ud af, hvordan jeg kunne sætte min ugentlige arbejdstid ned, skabe mindre travlhed i mit liv og sørge for, at det jeg laver er noget der giver mening for mig

⭐️jeg rakte ud efter hjælp der hvor jeg ikke kunne klare det selv

⭐️jeg sørgede for dagligt at forbinde mig med naturen og med naturens rytmer

⭐️jeg lærte min ayurvediske kropstype (dosha) at kende og fik derigennem viden om, hvilken kost og hvilken bevægelse der er naturlig for mig

⭐️og så skabte jeg en daglig praksis med enkle, men kraftfulde rutiner


Og lige så stille begyndte nervesystemet at falde mere og mere til ro. Og den helt store forskel er, at når det ikke er i ro, så ved jeg som regel hvorfor, og jeg ved, hvordan jeg kan komme i balance igen.


Og det er den kæmpe forskel, der er mellem at føle sig som offer for ens tilstand til at blive livskunstner, der kender sit ler og ved hvordan det skal formes og brændes og glaseres. Så alt det her formidler jeg i dag igennem mine 1:1 forløb og samtaler og på mine workshops 😊


I morgen deler jeg et af mine bedste redskaber. Det der hjalp mig til at få klarhed omkring, hvad det var jeg på et dybt plan ønskede, og så forstå, hvordan jeg kunne handle på det. Et af de der skønne redskaber, som forbinder os med hjerte/mave hjernen.

Et redskab som jeg stadig bruger og som hjælper mig med at forbinde mig med det som er værdifuldt og meningsfuldt for mig.