Hvordan ser dit indre energiregnskab ud i dag?9-1-2023Er der minus eller plus på kontoen?

Der bliver talt meget om strøm og energiforbrug i øjeblikket og folk er blevet rigtig gode til blandt andet via smarte apps at tjekke deres strømforbrug.


Men hvordan ser dit indre energi regnskab egentlig ud? Har du styr på, hvor meget du forbruger?


Er du sådan en, der hæver på energikontoen hele dagen eller sørger du også for at sætte ind på kontoen, så der er balance.

Og hvad er det du sætter ind på kontoen. Hvis det er koffein, sukker, såkaldte energidrikke osv. så ender du bare med negative renter.


Rigtig mange af os har mere styr på det ydre forbrug end på det indre, og derfor ender vi med at blive stressede og udbrændte og få kroniske sygdomme.


For ligesom det ikke kan nytte noget, at du kun hæver penge på din bankkonto, jamen så er det det samme med din energi. Hvis du bare forbruger og forbruger og meget sjældent sætter noget ind på kontoen, så er det klart, at den ender med at være tom.

Det er noget af det, jeg har rigtig meget fokus på, når jeg taler med de mennesker, der kommer til mig i mine forløb.


Det her med, hvordan kan vi sætte noget ind på kontoen. Hvad er det for ting, vi kan gøre for at hæve energien, og hvordan kan vi dagligt, for det er ikke nok at gøre det bare en gang imellem, sætte ind på kontoen i stedet for bare at hæve.

Men det starter med at blive opmærksom på balancen på kontoen. Og her er de små pauser i løbet af dagen fuldstændig afgørende.


I virkeligheden har vi alle sammen inde i os selv evnen til at sætte ind på kontoen. Vi har bare glemt det lidt.

Men når vi bliver stille, når vi vender opmærksomheden indad, så ved vi godt, hvad vi skal gøre. Så finder vi svarene.

Problemet er, at vi sjældent giver os selv lov til at være stille. Vi har så meget gang i alt muligt i løbet af dagen, bl.a. evindelig tankeprocesser, så vi får aldrig hørt den der kloge indre stemme, og så ender vi med, når vi endelig lægger os på puden om aftenen at skulle bearbejde alle de der mange indtryk, vi har fået ind i løbet af dagen.


Det er derfor, du skal sørge for at holde mange små pauser i løbet af dagen, uanset om du sidder på kontoret eller i bussen eller derhjemme, så luk bare lige øjnene et øjeblik og tjek ind med dig selv:


Hvordan er min energi lige nu?


Bare stil dig selv det simple spørgsmål, for så er du allerede opmærksom på dit energiregnskab. Så åbner du for den indre app og kan mærke om energien er helt i bund, om det tid til at stoppe op og sætte ind på kontoen.


Du kan jo prøve at gøre det nu. Hvordan er din energi lige nu?