Har du placeret dig selv på en holdeplads der hedder mangel?9-8-2022Eller tager du dig friheden til at skabe dit eget liv ud fra bevidste valg, og leve dit livspotentiale?


Lad mig først forklare, hvad jeg mener med mangelholdepladsen. Når vi står her, så siger vi ofte: “Det kan jeg ikke for…

jeg har ikke energi til det

jeg har ikke tid til det

jeg er ikke god nok

mine børn er for små

jeg er for tyk

jeg mangler en uddannelse

jeg er ikke klog nok

jeg har ikke råd

jeg syg/stresset osv.


Men prøv lige at mærke ind i de her udsagn. Der er ikke meget frihed i dem vel. Og vi ved jo, at vores sprog skaber den måde vi tænker på, og bestemmer hvad vi kan tænke.

Vi ved, at det vi retter vores opmærksomhed på, får vi mere af, så hvis vi bliver ved med at sige og tænke sådan, så slår vi rødder på den mangelholdeplads.


Og tro mig jeg har stået der selv i mange år, så jeg ved hvad jeg taler om. Og det er der desværre mange særligt sensitive eller sansestærke, der kender til, bl.a fordi vores stærke sanseapparat gør os gode til at opdage fejl, og fordi vi ofte bliver dybt påvirket af andre menneskers stemninger og følelser.


Når vi som mennesker har parkeret os selv på mangelholdepladsen, så er vi ofte gået ud af forpligtelsens vej og her har vi ikke frihed til at gøre de ting vi dybest set drømmer om.

Det betyder ofte, at vi får mindre og mindre energi, eller føler os mere og mere utilstrækkelige, og samtidig går vi og venter på at få energi eller på at blive perfekte, så vi kan få vores frihed. Det bliver en ond cirkel.


Men hvorfor havner så mange på den holdeplads?


En af mine mentorer sagde engang til mig, at frihed er den lækreste gave, når man lever den ud, men også den hvor man kan slå panden mest mod muren pga. normpolitiet.


Så vi frygter altså normpolitiet 👮‍♀️👮 Normpolitiet lever både ude i den ydre verden, men det lever også inde i os. Det er både alle de mennesker, som altid har en mening om, hvad andre mennesker bør eller ikke bør gøre. Og samtidig er det den stemme indeni os, som bremser os, når vi forsøger at forlade forpligtelsens vej og vælge en mere munter og lystbetonet vej i livet. Det er den del af os, som prøver at beskytte os mod det ydre normpoliti.


For vi mennesker vil jo så gerne være elsket og accepteret og være en del af et fællesskab, så vi sørger for at passe ind, stiller os på mangelholdepladsen og glemmer vores drømme.


Hvis du kan mærke, at det er dig, at du har stillet dig på den holdeplads, så vil jeg gerne invitere dig til min næste workshop, hvor vi vil lade normpolitiet blive udenfor døren og i stedet sætte fokus på passion, og på alt det der nærer dig og lader dig op. Alt det du elsker at gøre, alt det du dybest set drømmer om, men ikke får levet ud på mangelholdepladsen. For det er nemlig første skridt til at finde afkørslen ud fra den holdeplads.


Og jeg vil fortælle dig, hvordan jeg fandt den afkørsel og i dag har gjort mine passioner til min levevej. Du vil få nogle rigtig gode redskaber til, hvordan du dagligt kan skabe et meningsfyldt liv for dig, hvordan du kan træffe valg der rimer på frihed, og som har en helt anden energi end de valg der rimer på forpligtelse eller perfektionisme.


For når vi går ned ad en vej brolagt med forpligtelser, så giver det slitage, træthed og vi går lige så stille i stå.


Når vi derimod træffer valg som rimer på passion og frihed, så får vi energi og overskud, og begynder at leve vores livsformål til glæde for både os selv og verden omkring os.


Dine passioner er det brændstof du skal fylde på for at køre dig selv ud fra den mangelholdeplads. Skal du med?