FRIHED GENNEM FASTE RUTINER30-9-2022Lyder det modsætningsfyldt?


Det gjorde det for mig i mange år. Frihed har altid været en meget vigtig værdi i mit liv. Jeg har valgt uddannelse, job og partnere ud fra om de gav mig frihed, og da jeg fik mit første barn var jeg rædselsslagen for at miste min frihed.


Jeg så mig selv som en kunstnerisk type, som elskede at leve fra det ene øjeblik til det andet. Altid parat til hvis der dukkede noget spændende op. I mange år tænkte jeg, at det var ensbetydende med at leve i nuet. Hvad jeg ikke var bevidst nok om var, at det var en af grundene til at jeg brændte ud igen og igen.


Gennem mine studier i Ayurveda, som er verden ældste sundhedssystem, har jeg fået indsigt i, at min måde at handle på hang sammen med min særlige krop/sind type. Jeg har nemlig rigtig meget af det vi kalder Vata i min krop konstitution, og Vata er bevægelig og foranderlig og let som vinden 💨


I balance betyder det, at man får masser af gode idéer, sætter ting i gang, er kunstnerisk, fleksibel og har nemt ved forandring, men hvis man ikke er opmærksom kan man let brænde ud.


På grund af den verden vi har skabt, hvor mennesker overalt får stress og angst, oplever vi som behandlere og coaches indenfor Ayurveda, at de fleste mennesker i dag har ubalance i deres Vata dosha. Så selvom du måske ikke har Vata som din primære dosha, så dominerer Vata energien formentlig dit system lige nu. Og det er her de faste rutiner kommer ind. Der er nemlig ikke meget frihed i at brænde ud igen og igen eller lide af angst og blive hypersensitiv.


Indenfor Ayurveda handler vores rådgivning blandt andet om, at hjælpe folk til balancere deres dosha, og at leve mere i overensstemmelse med deres natur og med den store natur. Og vores kroppe har rigtig godt af faste rutiner. Så helt basale ting som faste senge- og spisetider kan gøre en stor forskel, hvis du oplever at være ude af balance.


Når vi lader kroppen følge naturens rytmer, så sker der noget med vores nervesystem. Så i dag elsker jeg mine faste daglige rutiner, som også bl.a. indebærer yoga, meditation, oliemassage og gåture og de får vinden til at lægge sig, giver mig ro i kroppen og sindet og dermed langt større frihed til at leve idéerne ud og have overskud til det jeg gerne vil.


Hvis du kan nikke genkendende til noget af dette, så vil jeg rigtig gerne høre om dine oplevelser