Ingredienser til 1 pizza:
Dej:
200 g hytteost
2 æg
50 g rismel
25 g havremel
lidt salt
Brændenælde pesto:
2 store håndfulde brændenældeskud
1 stor håndfuld rucola salat
Saft en en halv citron
1 fed hvidløg
1/2 - 1 dl Olivenolie
Salt og peber
Fyld:
Grøntsager af eget valg (jeg brugte jordskokker (forkogte) og squash og lidt forårsløg)
Soltørrede tomater (ca. 8 stk)
70 g mozarella ost
Tænd ovnen på 200 grader. Bland alle ingredienserne til dejen og kom den ud på en bageplade med bagepapir i en cirkel på ca 28 cm. Når ovnen er varm bager du pizzabunden i 20 minutter.
Lav pestoen i en blender.
Gør dine grøntsager klar. Pizzaen skal kun bages i 10 minutter, så hvis du bruger fx rodfrugter eller andre grøntsager som skal have længere tid før de bliver møre, så kan du forkoge dem lidt.
Når bunden er bagt færdig tager du den ud, og kommer først pestoen på, dernæst grøntsagerne og de soltørrede tomater og til sidst osten. Bag nu pizzaen færdig i ca. 10 minutter ved 200 grader.