Logo

Anne Bjørkmann

Logo

Anne Bjørkmann

Brændenælde pizza

Brændenælde pizza

11.4.2025

Ingredienser til 1 pizza:

Dej:

200 g hytteost

2 æg

50 g rismel

25 g havremel

lidt salt

Brændenælde pesto:

2 store håndfulde brændenældeskud

1 stor håndfuld rucola salat

Saft en en halv citron

1 fed hvidløg

1/2 - 1 dl Olivenolie

Salt og peber

Fyld:

Grøntsager af eget valg (jeg brugte jordskokker (forkogte) og squash og lidt forårsløg)

Soltørrede tomater (ca. 8 stk)

70 g mozarella ost

Tænd ovnen på 200 grader. Bland alle ingredienserne til dejen og kom den ud på en bageplade med bagepapir i en cirkel på ca 28 cm. Når ovnen er varm bager du pizzabunden i 20 minutter.

Lav pestoen i en blender.

Gør dine grøntsager klar. Pizzaen skal kun bages i 10 minutter, så hvis du bruger fx rodfrugter eller andre grøntsager som skal have længere tid før de bliver møre, så kan du forkoge dem lidt.

Når bunden er bagt færdig tager du den ud, og kommer først pestoen på, dernæst grøntsagerne og de soltørrede tomater og til sidst osten. Bag nu pizzaen færdig i ca. 10 minutter ved 200 grader.

Anne Bjørkmann

Loaderiet, Agervang 8 2800 Kgs Lyngby info@annebjorkmann.dk +45 21 66 54 04