Ingredienser:
Jeg lavede den på okseknogler, men du kan også bruge kyllingeben.
4 1/2 kilo okseknogler
2 laurbærblade
1/2 spsk peberkorn
2 1/2 spsk æblecidereddike
850 g grøntsager (jeg brugte gulerødder, fennikel, persillerod, rødkål, grønkål, squash). Du kan sagtens bruge andre grøntsager.
3 løg
Olivenolie
2 håndfulde krydderurter (fx persille, rosmarin, timian)
2-3 tsk salt
Vand.
Kom knoglerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft. og brun i 45 minutter.
Hæld knogler og saft fra bradepanden i en stor gryde og hæld koldt vand over, så det dækker knoglerne. Tilsæt peber, eddike og laurbærblade. Kog det op og skum det. Lad det småsimre i rigtig lang tid. Minimum 3 timer, men gerne et døgns tid.
Gør grøntsagerne klar og skær dem i mindre stykker og læg dem i en olieret bradepande. Sænk varmen i ovnen til 175 grader og bag i en time. Afkøl grøntsagern og kom den i køleskabet til de skal i suppen.
Tilsæt grøntsagerne de sidste 4-6 timer af kogetiden og krydderurterne den sidste time. Smag til med salt til sidst.
Si din bone broth og afkøl den hurtigt (du kan sætte gryden ned i koldt vand).
Jeg kommer det i fryseposer og gemmer det i små portioner i fryseren.
Drik det som en bouillon eller kom i det i din mad ligesom du ville bruge en bouillon eller fond.
Læs mit opslag om bone broth. her.