Anne Bjørkmann


  • Velkommen
  • Særligt sensitiv
  • Jeg tilbyder
  • Modtag e-bog
  • Til dig
  • Blog
  • Om
Bone Broth

Bone Broth



25-10-2023



Ingredienser:

Jeg lavede den på okseknogler, men du kan også bruge kyllingeben.


4 1/2 kilo okseknogler

2 laurbærblade

1/2 spsk peberkorn

2 1/2 spsk æblecidereddike

850 g grøntsager (jeg brugte gulerødder, fennikel, persillerod, rødkål, grønkål, squash). Du kan sagtens bruge andre grøntsager.

3 løg

Olivenolie

2 håndfulde krydderurter (fx persille, rosmarin, timian)

2-3 tsk salt

Vand.


Kom knoglerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft. og brun i 45 minutter.

Hæld knogler og saft fra bradepanden i en stor gryde og hæld koldt vand over, så det dækker knoglerne. Tilsæt peber, eddike og laurbærblade. Kog det op og skum det. Lad det småsimre i rigtig lang tid. Minimum 3 timer, men gerne et døgns tid.


Gør grøntsagerne klar og skær dem i mindre stykker og læg dem i en olieret bradepande. Sænk varmen i ovnen til 175 grader og bag i en time. Afkøl grøntsagern og kom den i køleskabet til de skal i suppen.


Tilsæt grøntsagerne de sidste 4-6 timer af kogetiden og krydderurterne den sidste time. Smag til med salt til sidst.


Si din bone broth og afkøl den hurtigt (du kan sætte gryden ned i koldt vand).

Jeg kommer det i fryseposer og gemmer det i små portioner i fryseren.


Drik det som en bouillon eller kom i det i din mad ligesom du ville bruge en bouillon eller fond.


Læs mit opslag om bone broth. her.




Anne Bjørkmann



Loaderiet, Agervang 8
2800 Kgs Lyngby

info@annebjorkmann.dk
+45 21 66 54 04


Cookie- og privatlivspolitik