Baldrian til nerver og affaldsstoffer9-06-2023Tæt på hvor jeg bor på landet er der en dame som sætter små lægeplanter til salg i grøftekanten en gang imelllem.


For to år siden købte jeg en lille baldrian plante på størrelse med min lillefinger og som du kan se på billedet er den næsten vokset mig over hovedet.


Sikke en kraft!


Baldrian har altid været brugt som nervemedicin og ved søvnløshed. Den er fantastisk til Vata ubalancer, som søvnløshed og angst. Og så renser den affaldsstoffer ud af vores system. Alt det der hober sig op og sætter sig og tilstopper kanalerne i kroppen og forstyrrer kroppens normale processer og funktioner. Og gør os tunge, træge og trætte.


Endelig er den god ved menstruationersmerter og spasmer i musklerne, og har i det hele taget en speciel beroligende effekt på det kvindelige reproduktive system.


Man kan købe den som både piller, dråber og pulver i helsekostbutikker, hvis ikke man lige har en baldrian i haven. Brug den dog ikke mere end et par uger og hold så pause, for bruger vi den for meget sløver den sindet.


Man bruger rødderne, og det gør også at man bliver godt groundet af at indtage Baldrian og den kan i nogle tilfælde være et middel mod svimmelhed.