Logo

Anne Bjørkmann

Logo

Anne Bjørkmann

Brændenælde pesto

Brændenælde pesto

13-04-2023

Ingredienser:

50 g brændenældetopskud

0,75 dl olivenolie 20 g solsikkekerner

10 g revet parmesanost

1 lille fed hvidløg

3 g salt

Skyl brændenædeskuddene og blend alle ingredienserne godt.

Der er til 2 personer.

Jeg spiser det på brød, på kogte eller ovnstegte kartofler, eller som dip til andre grøntsager.

Brændenælde er bedst om foråret før de begynder at sætte blomster, men klipper man dem jævnligt kan man også fint spise friske topskud senere.

Opskriften kan varieres på mange måder. Du kan skifte solsikkekerne ud med andre nødder eller kerner eller du kan komme persille eller soltørrede tomater i. Det som jeg selv synes er hemmeligheden ved en god brændenældepesto er at den er godt saltet.

Anne Bjørkmann

Loaderiet, Agervang 8 2800 Kgs Lyngby info@annebjorkmann.dk +45 21 66 54 04