Friterede mælkebøtteblomster



2.5.2024




Ingredienser:

60 g kikærtemel

1 kop mælkebøtte blomster (jeg tror der var ca. 16 stk)

1 æg

1/4 tsk bagepulver

1 dl mælk

1/2-1 tsk kanel og 1 tsk honning (til de søde)

en lille håndfuld frisk citrontimian (til de krydrede)

salt

Olie


Bland de mel og bagepulver. Kom æg og mælk og salt i og rør godt rundt. Enten kan du vælge at komme timian eller andre grønne krydderier i eller du kan vælge den søde version og komme kanel og honning i (eller kardemomme). Jeg lavede en kombi hvor jeg startede med at komme timian i, og da halvdelen af dejen var på panden kom jeg kanel og honning i dejen. Hæld blomsterne i dejen og drej rundt til de er godt dækket af dej. Varm olie op og kom en blomst med dej på panden af gangen. Steg dem på begge sider til de er gyldenbrune. Det tager et par minutter, hvis du har god varme på. De søde servede jeg med lidt dadelsirup. Du kan også bruge almindelig sirup.

De krydrede saltede jeg lidt da de kom af panden og spiste med lidt krydret creme fraiche dressing. Du kan også spise dem med en pesto. Prøv min brændenælde pesto eller læs mere om mælkebøtten og hvordan du laver saft af den .